Fietsplan

Werkgevers mogen fietsende werknemers belastingvrij maximaal 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. Dit is gelijk aan de vergoeding voor de auto. Werkgevers mogen een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets. Deze lening kan worden afgelost met de kilometervergoeding.

Via het fietsplan bestel je volgens onderstaande stappen eenvoudig je nieuwe fiets:

Stap 1: Informatie

Vraag je werkgever of ga langs de administratieve afdeling om te vragen of je een fiets aan mag schaffen via het fietsplan en voor welk bedrag dit mag. Je werkgever kan deze administratie zelf beheren, of werken met een bemiddelaar.

Stap 2: Kies je fiets

Kom langs in onze winkel zodat je een fiets kunt kiezen die je middels het fietsplan wilt kopen.

Je kunt bij ons terecht voor iedere merkfiets. Onze showroom staat vol met alle soorten en maten fietsen, en elektrische fietsen.

Stap 3: Betalen

Voor de betaling ben je afhankelijk van de regels binnen jouw bedrijf. Vraag dus aan je werkgever wat voor jou de beste optie is. Heb je een fiets gevonden die meer kost dan dat je werkgever toestaat? Dan dien je het meerbedrag zelf netto bij te betalen.

Hoe werkt de betaling?

Voor de betaling ben je afhankelijk van de regels binnen jouw bedrijf. Vraag dus aan je werkgever wat voor jou de beste optie is. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden:

  • Je betaalt zelf en declareert het bedrag (kies dan de door jou gewenste betaalmethode)
  • Je werkgever betaalt (kies dan voor overboeking en geef de factuur aan je werkgever). Wij nemen de bestelling dan in behandeling zodra we de betaling hebben ontvangen

 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van NFP, klik hier.