Welke soort fiets kies je?

Zoals gezegd: er is een fiets voor iedereen. Houd je van de buitenlucht, maar kun je zo nu en dan een welverdiend duwtje in de rug gebruiken? Kijk dan eens naar onze elektrische fietsen. De accu’s op onze e-bikes worden steeds krachtiger, waardoor je een heel eind vooruit kunt, voordat je naar een stopcontact op zoek moet. Fiets je liever volledig op eigen kracht, dan is er ook genoeg te kiezen. Op onze stadsfietsen overleef je de drukste straten, op onze transportfietsen vervoer je je hele hebben en hauwen en in onze bakfietsen is er genoeg plek voor alle kinderen, inclusief hond of kat. Weet je al wat bij jou past?

Daarom willen wij u graag helpen bij het uitzoeken van een fiets die bij u past.

Wij adviseren u dan ook om verschillende modellen fietsen en E-bikes uit te proberen. Zodat u de verschillen tussen de aandrijfsystemen zelf kunt ervaren en zodoende beter kunt afwegen welke fiets bij u past!

Een fiets met of zonder versnellingen?

Voordat je verder zoekt, is het belangrijk om je eerst af te vragen of je op zoek bent naar een fiets met versnellingen of een fiets zonder versnellingen. De voordelen van versnellingen zijn duidelijk: je komt elke heuveltje makkelijker op, schakelt bij tegenwind even een tandje terug en optrekken bij een stoplicht wordt een eitje. Fietsen met zeven versnellingen zijn bijzonder populair, maar als je de Ardennen of de Alpen intrekt, kom je al gauw uit bij meer versnellingen. Toch heeft een fiets zonder versnellingen ook voordelen. Want wat er niet op zit, kan ook niet kapot. En dat is zeker als je zo nu en dan een overvolle fietsenstalling bezoekt best lekker.

Fiets je liever met een handrem of terugtraprem?

Fietsen met handremmen mogen tegenwoordig misschien het populairst zijn, genoeg Nederlanders kiezen nog steeds bewust voor een fiets met terugtraprem. Zo’n remsysteem is ijzersterk, gaat amper stuk en vraag dus niet of nauwelijks om onderhoud. Op heuvelig landschap, waar je veel moet remmen, kun je wel beter voor handremmen kiezen. Die kunnen meer aan.